BAHAN-BAHAN:
6 ekor ikan kembung
8 tangkai cili kering (kisar)
Sedikit belacan
3 ulas bawang putih (tumbuk)
4 ulas bawang merah (tumbuk)
2 keping asam gelugur
Garam dan gula
6 ekor ikan kembung
8 tangkai cili kering (kisar)
Sedikit belacan
3 ulas bawang putih (tumbuk)
4 ulas bawang merah (tumbuk)
2 keping asam gelugur
Garam dan gula
CARA MENYEDIAKAN:
1.Tumis semua bahan tumbuk dan belacan hingga naik bau.
2.Kemudian masukkan cili dan asam gelugur. Bubuhkan garam dan gula.
Tumis hingga pecah minyak.
3.Masukkan ikan yang telah digoreng terlebih dahulu dan gaul rata.
1.Tumis semua bahan tumbuk dan belacan hingga naik bau.
2.Kemudian masukkan cili dan asam gelugur. Bubuhkan garam dan gula.
Tumis hingga pecah minyak.
3.Masukkan ikan yang telah digoreng terlebih dahulu dan gaul rata.
No comments:
Post a Comment